Πώς να κάνεις εκτροπή κλήσης από το σταθερό στο κινητό

Η εκτροπή κλήσης από το σταθερό στο κινητό είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία. Χρησιμοποιείται συνήθως από ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους εργαζομένους για να μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι. Η διαδικασία για να κάνεις εκτροπή κλήσης από το σταθερό στο κινητό, όπως και η διαδικασία ακύρωσής της, είναι σχετικά εύκολη.

Επίσης δες εδώ: Πώς να μεταφέρεις τις επαφές σου σε νέο κινητό τηλέφωνο


Χρεώνομαι εάν κάνω εκτροπή;

Όπως και η κανονική κλήση έτσι και η εκτροπή χρεώνεται με βάση το συμβόλαιο που έχει ο καθένας με την τηλεφωνική εταιρεία του. Η χρέωση είναι ίδια με αυτή της κλήσης από το σταθερό σου προς κάποιο κινητό. Εάν για παράδειγμα το κινητό σου είναι αριθμός της Vodafone και στο σταθερό έχεις ΟΤΕ η κλήση θα χρεωθεί σαν κλήση ΣΤΑΘΕΡΟ προς Vodafone κινητό.

Έχω πρόγραμμα για δωρεάν κλήσεις. Θα χρεωθώ την εκτροπή;

Εάν το πρόγραμμα είναι τέτοιο ώστε να καλύπτει κλήσεις από το σταθερό σε κινητό, τότε δεν θα έχεις καμία επιπλέον χρέωση.

Ποιά η διαδικασία εκτροπής;

Η διαδικασία για να κάνεις εκτροπή είναι αρκετά εύκολη. Αρκεί να πληκτρολογήσεις από το σταθερό σου το παρακάτω:

*21*αριθμός-κινητού#

πχ *21*6980000000#


Ποιά η διαδικασία ακύρωσης της εκτροπής;

Είδαμε πως να ενεργοποιήσεις την εκτροπή από ένα σταθερό τηλέφωνο σε ένα κινητό. Όμως, πως ακυρώνουμε την εκτροπή;

Η διαδικασία ακύρωσης της εκτροπής είναι παρόμοια. Όπως και πρίν, από το σταθερό τηλέφωνο θα πρέπει να πληκτρολογήσεις τον παρακάτω συνδυασμό:

#21#

Πληκτρολογώντας το παραπάνω, όλες οι εκτροπές που έχουν εφαρμοστεί θα ακυρωθούν και το σταθερό τηλέφωνο θα δέχεται κανονικά κλήσεις.


Εκτροπή κλήσης μετά από 5 – 6 χτυπήματα.

Πολλές φορές επιθυμούμε να κάνουμε εκτροπή κλήσης στο κινητό μας τηλέφωνο μόνο όταν αδυνατούμε να απαντήσουμε το σταθερό. Δυστυχώς δεν υπάρχει έτοιμος τρόπος για να αυτοματοποιήσουμε κάτι τέτοιο, όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να γίνεται εκτροπή της κλήσης όταν μετά από 5-6 χτυπήματα δεν έχουμε απαντησει το σταθερό τηλέφωνο.

Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να πληκτρολογήσεις τον παρακάτω συνδυασμό στο σταθερό τηλέφωνο σου:

*61*αριθμός-κινητού#

πχ *61*6980000000#

Για να ακυρώσεις την εκτροπή απλά ακολούθησε ξανά το παραπάνω.